De elfde Meierijloop gaat de boeken in als een editie met mooi weer, prachtige winnaars en een topsfeer. Zo’n 800 deelnemers lieten zich op de scholierenloop, de 5 en de 10 kilometer van hun beste kant zien. Dat leverde opnieuw een fraaie opbrengst op, die wordt besteed aan een aantal regionale sportieve goede doelen. Prins Hendrik, Lionsclub ’s-Hertogenbosch, Gemeente Vught en Music Events kunnen tevreden terugkijken.

 

De elfde Meierijloop – de vierde vanuit het Vughtse centrum – werd traditioneel geopend door de scholierenloop over 1000 meter. Een bont lint van jongens en meisjes snelde na het startschot van wethouder Heijboer door de straten. Het was genieten geblazen van de inzet van de kinderen van Mythylschool Gabriël uit Den Bosch, die in hun racerunners alles uit de kast haalden en volop genoten. Uiteindelijk bleek Max Vernooij van Prins Hendrik de snelste jongen  (3.29), vlak voor Stefan Bezem van OBS De Piramide (3.33) en PH-clubgenoot Jake Romijn (3.36). Snelste meisje werd in 3.54 PH-atlete Jessica Sluiter, gevolgd door Anouk Langstraat (ATH) en Elien Smits (DAK), in 4.00. Bij de scholen heerste opnieuw De Piramide. Bij de meisjes behaalde deze school de eerste twee plaatsen en werd De Springplank derde. Bij de jongens bestond zelfs het complete podium uit teams van De Piramide.

 

Running Blind

Op de 5 kilometer verscheen een kwartet deelnemers van Running Blind aan de start. Onder begeleiding van hun buddy’s haalden Gaby, Franka, Bettie en Marius allemaal glansrijk de finish. Zonder uitzondering werden zij met een ovationeel applaus binnengehaald door het talrijke publiek op het Marktveld. Dat gold ook voor winnaar Simon Vroemen. De voormalig wereldtopper op de steeple chase liep in 16.33 iedereen op afstand. PH-clubgenoten Jeroen Engels en Ronald Wevers vergezelden hem naar het podium. Winnares bij de vrouwen werd de piepjonge Emmy van den Berg in 19.04, vóór Robin van Leijsen en Sanne Diepen. Beste bedrijventeam werd Van Hooft Bedrijfswagens, gevolgd door twee ploegen van Charles River Laboratories.

 

Dubbelsucces

De langste afstand, de 10 kilometer, werd een dubbelsucces voor de mannen van Asterix uit Eindhoven. Marco van Erp kwam halverwege nog als tweede door, achter PH-atleet Jelle Kemper, maar liep die in de tweede ronde voorbij om te winnen in een mooie 33.54. Zijn clubgenoot Michael Beuwer werd in 34.39 tweede en Kemper eindigde uiteindelijk in 35.11 als derde. Bij de vrouwen ging de winst wél naar Prins Hendrik. Daar won Fenna van Burg (42.50), ruim voor Pascalle van Heijningen uit Tilburg (44.03) en Nellie van Beers van Atletiek Oirschot (45.52). Bij de bedrijventeams prolongeerde de gemeente ’s-Hertogenbosch de winst, met Jeroen van Rooijen (elfde overall) als snelste loper. Claeren Risicobeheersers en Charles River Laboratories maakten het podium vol. De teams van de gemeente Vught, met onder meer wethouder Potters, werden vierde en vijfde.

 

Voor alle uitslagen: www.meierijloop.nl.

(Foto’s: Jos Hogerhoud)