Het Vughtse centrum bruist het eerste weekend van oktober weer van de activiteiten. Het sportieve hoogtepunt van al die activiteiten vormt de elfde editie van de Meierijloop. Op zondag 2 oktober wordt deze weer afgewerkt, met start en finish op het Marktveld. Door mee te doen aan de scholierenloop, de 5 of de 10 kilometer ondersteunen deelnemers automatisch een aantal regionale goede doelen op het gebied van de gehandicaptensport.

De Meierijloop is inmiddels een vaste waarde geworden op de evenementenkalender in het Vughtse centrum. Ooit begonnen vanaf de atletiekbaan van Prins Hendrik start de loop nu alweer een aantal jaar vanuit het centrum. Sportvereniging Prins Hendrik, Lionsclub ’s-Hertogenbosch, Gemeente Vught en Music Events werken eendrachtig samen om er ook dit jaar weer geslaagd loopfestijn voor jong en oud van te maken. Mét entertainment en mét hopelijk weer een prachtige opbrengst voor de regionale goede doelen.

De elfde Meierijloop begint traditioneel met de scholierenloop over 1000 meter. Jongens en meisjes van de Vughtse basisscholen gaan vanaf 11.15 uur de strijd met elkaar aan om de wisselbeker, die in 2015 in beide categorieën werd gewonnen door openbare basisschool De Piramide. Er zijn ook individueel prijzen te winnen in drie leeftijdsgroepen: tot en met 9 jaar, 10/11 jaar en 12/13 jaar, zowel bij de jongens als de meisjes.

Versierde straten
Om 12.00 uur klinkt dan het startschot voor de 5 kilometer, voor wedstrijdlopers, loopsporters en bedrijventeams. Het parcours voert over één ronde, door de gezellige straten van Vught. Veel van die straten worden door bewoners fraai versierd, om de passerende lopers een stimulerend decor te bieden. De deelnemers aan de 10 kilometer, die om 13.00 uur start, kunnen daar zelfs dubbel van genieten. Zij lopen namelijk twee ronden over hetzelfde parcours. Ook de 10 kilometer staat open voor wedstrijdlopers, loopsporters en bedrijventeams. Voor de bedrijventeams wordt dit jaar voor het eerst bovendien een speciale netwerkgelegenheid gecreëerd, uiteraard na afloop van de sportieve inspanningen.

De inschrijving voor de elfde Meierijloop loopt via een tweetal websites: www.inschrijven.nl en www.meierijloop.nl. Op de dag zelf bestaat ook nog de mogelijkheid tot na-inschrijving.

Sfeerfoto: De elfde Meierijloop stuurt zondag 2 oktober weer grote groepen lopers – jong en oud – door Vught. (Foto: Colin Schalken)